Omraam Mikhael AivanhovOmraam Mikhael Aivanhov (1900-1986) ble født i en landsby i Makedonia. Han ble kjent med mesteren Peter Deunov (1864-1944), grunnleggeren av Det Universelle Hvite Broderskap i Bulgaria, og ble hans disippel.

I 1937 ble han bedt av Peter Deunov om å reise til Frankrike for å spre læren videre. Aivanhov bodde og virket i Frankrike frem til sin død i 1986. Han spredde også læren på sine mange reiser over hele verden.

Frem til 1960 ble han kalt ”bror Mikhael”. Deretter fremsto han mer og mer som en sann mester både i sin utstråling og gjennom sitt enkle og klare språk der han åpenbarer en usedvanlig rik lære.

Han har holdt nærmere 5000 foredrag over hele verden. I all hovedsak ble disse holdt på de internasjonale jule-, påske- og sommerkongressene. Mange av disse foredragene er utgitt i bokform og er blitt oversatt til over 30 språk. På fransk, som er originalspråket, finnes det tilgjengelig over 80 forskjellige bøker og 10 av disse er oversatt til norsk eller dansk.

Disse bøkene inneholder nøkkelen til å løse de utallige problemer som vi kan støte på i dagliglivet. Omraam Mikhael Aianhov har etterlatt seg et eksempel på et liv i tjeneste for et guddommelig ideal. Gjennom sitt eksempel oppmuntrer han menneskeheten til å følge veien mot fullkommenheten og virkeliggjøringen av Guds rike på jorden.